• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Акценти са суђења Подршка Младићевој и Караџићевој одбрани
Подршка Младићевој и Караџићевој одбрани Штампа Ел. пошта
Написао РТВБН   
петак, 18 октобар 2013 17:44

18.10.2013 | РТВБН

Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић рекао је  да су састанци, који су у претходна два дана одржани у Хагу са тимовима одбрана генерала Ратка Младића и првог предсједника Републике Српске Радована Караџића, били корисни за будућу сарадњу.

Којић, који са представником Министарства унутрашњих послова Српске Ранком Карановићем, а на захтјев Младићеве одбране борави у Хагу, подсјетио је да су консултатитвни састанци наставак разговора који су вођени с циљем прикупљања, обраде и достављања одређене документације из Српске за потребе суђења у Хагу.

“Извођење доказа Тужилаштва против генерала Младића се приводи крају, односно требало би да буде завршено средином новембра. С тим у вези, адвокатским тимовима је сада потребна максимална подршка Српске и њених надлежних институција”, навео је Којић.

Према његовим ријечима, представници Српске су се на властити захтјев састали и са правним савјетником Радована Караџића Питером Робинсоном, који се у име свог брањеника захвалио на интересовању и настојању надлежних из Српске да пруже сваку врсту помоћи и подршке у поступку који се против њега води у Хагу.

Он је навео да је са Робинсоном утврђена и стратегија будућих активности.

“Такође нам је пренесено задовољство генерала Младића што Република Српска на овај начин брине о њему, и што смо у посљедњих неколико мјесеци учинили све да изађемо у сусрет захтјевима његове одбране”, нагласио је Којић.

 

 

http://www.rtvbn.com/news/podrska-mladicevoj-i-karadzicevoj-odbrani/

 

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< октобар 2013 >
н п у с ч п с
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Помоћ за Републику Српску