• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Акценти са суђења Хаг наручио провјеру свједока Караџићеве одбране
Хаг наручио провјеру свједока Караџићеве одбране Штампа Ел. пошта
Написао Срна   
петак, 23 август 2013 14:58

БЕОГРАД, 23. АВГУСТА /СРНА/ - Хашки трибунал наручио је провјере бивших војних и полицијских официра Републике Српске, које ових дана проводи полиција у Србији, јер међу њима има велики број бивших и потенцијалних свједока одбране првог предсједника Српске Радована Караџића,сматра Караџићев правни савјетник Горан Петронијевић.

Петронијевић је рекао Срни да се међу провјераванима налазе неки од свједока одбране, али и они који су били потенцијални свједоци, те да је крајња намјера Хашког трибунала да се освети онима који су до сада свједочили и заплаши оне који су били спремни да то учине.

Он је навео да "списак провјераваних и узнемираваних" није случајан и да је више него очита намјера Хашког трибунала, као и тужилаштава за ратне злочине Србије и БиХ, да подизањем нових оптужница "продуже свој вијек трајања".

"Тужилаштва Србије и БиХ су сада на затварању, а они би да оправдају своје `паразитско` постојање тако што измишљају нове оптужнице", оцијенио је Петронијевић.

Говорећи о наставку суђења Караџићу, Петронијевић је навео да одбрана интензивно ради на припреми свједока и доказа да би "оборила" враћену оптужницу за геноцид у седам општина БиХ 1992. године.

Он је увјерен да ће ова, као и остале оптужнице против Караџића бити оборена, јер су истина и чињенице на његовој страни, али и указује на потребу да се у финансирање одбране укључе сви они "којих се предмет Караџић тиче".

"То није финансирање одбране, него одбрана државе! Хрватска је да би анулирала `Олују`, која је имала све елементе геноцида, да би се спасила утрошила 54 милиона евра за лобирање, односно подмићивање у свету и успела је", нагласио је Петронијевић.

 


http://www.srna.rs/novosti/132252/hag-narucio-provjeru-svjedoka-karadziceve-odbrane.htm

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< август 2013 >
н п у с ч п с
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 24
25 26 27 28 29 30 31

Помоћ за Републику Српску